SE VÅR NETTBUTIKK

Den nyeste teknologien !!! ❤️ INNARI HTP 4 in 1  ikke-invasivt ansiktsløft

abonner på vårt nyhetsbrev og få 10% rabatt

Biostimulatorer

av | mar 1, 2023 | Hudbehandlinger

Det er forståelig om mange har gått seg vill i jungelen av produkter, behandlinger, prosedyrer og alt som har med hud å gjøre. I nyere tid har det kommet en ny gruppe preparater som har som mål å regenerere huden. Disse kalles biostimulatorer og er en ny tilnærming til revitalisering av hud. Mange av disse produktene inneholder hyaluronsyre med ulik molekylær oppbygning. Hyaluronsyre gjenoppretter væskebalansen i huden og bidrar til at fibroblastene får et bedre ekstracellulært miljø å jobbe i. Hyaluronsyre vil også stimulere CD44-reseptorene til fibroblastene, noe som vil påvirke produksjonen av kollagen og elastin til en viss grad. Andre viktige oppgaver til biostimulatorer er å regulere de biokjemiske og fysiologiske prosessene i cellene, bekjempe frie radikaler samt forhindre dehydrering. 

Det er viktig for behandlere å forstå virkningsmekanisnen til de ulike preparatene som brukes for å kunne oppfylle behovene til hver enkelt kunde. Forhandlere for de ulike merkene og produktene vil alltid hevde at deres produkt er det beste, og derfor må man være kritisk, inneha kunnskap, og forstå hvordan produktene kan kombineres og hvem som passer til hvilke behandling. Videre finnes det mange injeksjonsteknikker man kan bruke ved behandling, og noen av teknikkene blir mer markedsført enn andre. Eksempelvis markedsføres Profhilo med BAP-teknikken (bio aesthetic points) i dermis papillære, og Ejal40 med firepunktsteknikken i dermis retikulære. De ulike produktene inneholder ulik sammensetning av hyaluronsyremolekyler, og produktene skal dermed injiseres i ulike hudlag for best effekt.

En dyktig behandler vet akkurat hvilke produkt som skal injiseres i hvilke hudlag, og hvordan produktet kan fordeles i ansiktet for at pasienten skal få et godt resultat. 

Hvis vi ser på andre former for biostimulatorer, som eksempelvis ravsyre, gir dette preparatet andre resultater enn hyaluronsyre. 

Ravsyre:

-er en sterk antioksidant som har regenererende effekt på huden
-motvirker og bekjemper frie radikaler
-påvirker de metabolske prosessene i huden og stimulerer produksjon av ATP i cellen
-forbedrer proteinsyntesen og ionetransport
-forbedrer hudens mikrosirkulasjon
-reduserer dannelsen av pyruvat og laktat under forhold med oksygenmangel
-øker motstanden til cellene ved hypoksi
-gjenoppretter syre-basebalansen og forhindrer acidose
-normaliserer inflammatorisk vev

Poleonukleotider:

-stimulerer hudens gjenoppbyggelsesprosess
-akselererer hudregenerering
-øker den metabolske aktiviteten til cellene
-stimulerer angiogenese
-forsterker den fuktighetsgivende effekten av hyaluronsyre
-skaper en effektiv barriere mot frie radikaler
-beskytter mot UV-stråling

Aminosyrekomplekser, det vil si:

-Lysin – en eksogen aminosyre, som betyr at menneskekroppen ikke produserer den på egen hånd. Lysin finnes først og fremst i produkter som inneholder animalsk protein. Dens oppgave er å hemme veksten av virus. I tillegg produserer lysin L-karnitin, som forbedrer stresstoleransen til cellene, øker fettmetabolismen, har anti-inflammatoriske egenskaper og støtter dannelsen av kollagen

-Prolin – er hovedkomponenten i kollagen og elastin, som fungerer som stabiliserende proteiner. Så mye som 10 % av de elementære strukturene i kollagenmolekylet består utelukkende av prolin. Det er en ekstremt viktig aminosyre som er involvert i hudregenerering

-Glycin – ansett som en ukjent aminosyre som forekommer i relativt små mengder. Den største andelen glysin kan observeres i proteiner som bygger muskler og sener. Glysin utgjør ca 30 % av kollagenstrukturen. Dens grunnleggende oppgave er å støtte prosessen med å bygge proteiner i kroppen og syntesen av nukleinsyrer, samt strukturen til DNA, RNA og andre aminosyrer.

-Hydroksyprolin – en heterosyklisk aminosyre som sammen med prolin er en komponent i kollagen. Begge aminosyrene lar fibrene vri seg, noe som bestemmer kollagenets stabilitet.

Personifisering og smarte valg for pasientene er beste vei mot suksess. Behandlere er helt avhengig av sertifisering og kontinuerlig kursing for å fremme kunnskapsnivået sitt i en bransje som er i stadig utvikling. Forebygging bør være hovedfokus ettersom det er enklere å forebygge enn å reparere.

Relatert innhold

Relatert innhold

KORNEOTERAPI RSP

KORNEOTERAPI RSP

I 1964 oppdaget den amerikanske dermatologen Dr. Albert Kligman for første gang den fundamentale...

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.