Den beste behandlingen for cherry angiomer

av | apr 30, 2024 | Hudbehandlinger

Rubinrøde prikker er ufarlige hudforandringer som varierer i farge fra rød, gjennom burgunder, til lilla, og som oppstår med alderen. Disse kalles også rubinangiomer eller aldersflekker, og dannes på grunn av utvidelse av blodkar, noe som resulterer i små fortykkelser.

Hvor kan man få fjernet rubinrøde prikker permanent? Gjør behandlingen vondt? Hvem kan, og hvem kan ikke, gjennomgå behandlingen – dette er bare noen få av mange spørsmål det er verdt å kjenne svaret på når man ønsker å bli kvitt rubinrøde prikker. Så sjekk nedenfor hvordan svarene på disse spørsmålene lyder.

Viktig informasjon om behandling av rubinrøde prikker

Rubinrøde prikker forekommer oftest der huden er tynnere, som på torso og armer, ansikt, hals og bryst. De har ikke en ondartet bakgrunn og bør derfor ikke vekke bekymring. Likevel er de ikke estetiske, så mange velger å fjerne dem. Rubinangiomer kan fjernes på to forskjellige måter: ved bruk av laser eller termokoagulasjonsutstyr. I begge tilfeller tar behandlingen svært kort tid – avhengig av antall forandringer som blir behandlet, fra noen få til flere minutter, fordi den bare innebærer å legge hodet på enheten over forandringen og brenne den.

Laserbehandling av rubinrøde prikker er en mer moderne og presis metode. Den skader ikke vevet rundt forandringene.

Siden behandlingen av rubinrøde prikker tar svært kort tid og er lokalt, er det ikke nødvendig med bedøvelse. På pasientens forespørsel kan lokalbedøvelse gjøres, eller behandlingen kan utføres med en kjøleapparat. De fleste tolererer en liten og kortvarig ubehag, vanligvis beskrevet som et stikkende eller svie. Behandlingen trenger vanligvis heller ikke å gjentas i serier.

Laserfjerning av rubinrøde prikker

⏱️ Varighet: fra noen få til flere minutter

💉 Bedøvelse: ikke nødvendig

💻 Rekonvalesens etter behandlingen: unødvendig, man kan umiddelbart gå tilbake til daglige aktiviteter

🔁 Antall gjentakelser: noen ganger er det nødvendig med 2-3 gjentakelser

Hva innebærer laserfjerning av rubinrøde prikker?

Behandlingen bruker en laserstråle med riktig bølgelengde som absorberes av røde eller lilla pigmenter i huden. Dette fører til oppvarming og ødeleggelse av blodkar, som forårsaker disse hudforandringene. Som et resultat av laservirkningen blir blodkarene skadet og lukkes, noe som gradvis fører til kroppens opptak av forandringen.

Behandlingen med laserfjerning av rubinrøde prikker er relativt kort og smertefri, men avhengig av størrelse og antall forandringer kan lokalbedøvelse være nødvendig. Etter behandlingen oppstår vanligvis lett rødhet, hevelse og kortvarige sammentrekninger av blodkar. Disse symptomene avtar imidlertid vanligvis i løpet av noen dager.

“Rubinrøde prikker kan dukke opp tidligere enn ved 30 års alder. Problemet forverres med alderen. Vi observerer også klare predisposisjoner for arv av tendensen til rubinangiomer, så problemet har en genetisk bakgrunn. Og selv om vi fortsatt ikke fullt ut kjenner mekanismene som fører til dannelse av rubinrøde prikker, vet vi at det har sammenheng med spredningen av blodkar – med alderen avtar elastiske fibre i dem, noe som til slutt fører til utvidelse og fortykning av karene. Heldigvis håndterer moderne kosmetiske behandlinger dette problemet utmerket. Behandling med laserfjerning av rubinrøde prikker gir pasienten varige og tilfredsstillende resultater – forandringene kan fjernes fullstendig og uten komplikasjoner” – Edyta Haetta, kosmetisk sykepleier ved Derma Medica-klinikken

Indikasjoner for laserfjerning av rubinrøde prikker

En absolutt indikasjon for laserfjerning av rubinrøde prikker er forandringer som er plassert på steder som er utsatt for mekanisk skade, for eksempel irritasjon fra undertøy eller klær, for eksempel torso på høyde med bh-lukningen, halsen gjennom skjerf. Indikasjonen for behandlingen er også forandringer som lett kan skrapes, noe som kan føre til blødning fra dem, som for eksempel i ansiktet, halsen og brystet. En indikasjon for fjerning av rubinrøde prikker er også plasseringen som er utsatt for eksponering for solstråler. Imidlertid vurderes også estetiske hensyn og velvære til personen som har forandringene. Hvis pasienten ikke tåler dem fordi forandringene reduserer hans følelse av attraktivitet, er dette tilstrekkelig grunn til behandling.

Kontraindikasjoner for laserfjerning av rubinrøde prikker

Kontraindikasjoner for utførelse av laserfjerning av rubinrøde prikker inkluderer:

graviditet og ammeperiode, aktive hudinfeksjoner, hudsykdommer – i tilfelle hudsykdommer som rosacea, psoriasis eller atopisk dermatitt, er det nødvendig med konsultasjon med en hudlege før behandlingen, fersk soling, bruk av fotosensibiliserende kosmetikk, medisiner (noen medisiner, som isotretinoin eller aspirin, kan øke risikoen for komplikasjoner etter behandlingen), bruk av blekende kosmetikk.

Effekter

Behandling med laserfjerning av rubinrøde prikker gjør det mulig å fjerne forandringene fullstendig. Den skader ikke vevet rundt, noe som resulterer i fravær av misfarging eller arr. Effektene er derfor fullstendig tilfredsstillende – det er definitivt verdt å vurdere å gjennomføre behandlingen når det er rubinrøde prikker på huden vår.

Tilbud

Besøk våre klinikker i Oslo og Sandvika for en gratis konsultasjon med en hudterapeut. Spesialisten vil vurdere hvilken behandling som passer best for ditt problem og din hudtype.

Relatert innhold

KORNEOTERAPI RSP

KORNEOTERAPI RSP

I 1964 oppdaget den amerikanske dermatologen Dr. Albert Kligman for første gang den fundamentale...

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.