SE VÅR NETTBUTIKK

Den nyeste teknologien !!! ❤️ INNARI HTP 4 in 1  ikke-invasivt ansiktsløft

abonner på vårt nyhetsbrev og få 10% rabatt

Fra RF til HIFU

av | okt 3, 2022 | RF Microneedling

For å behandle huden på hele kroppen kreves ulike apparater og metoder for  å stimulere de ulike hudlagene. Ved bruk av RF (radiofrekvens) forårsaker man en jevn oppvarming (opp til 60 grader C for fettreduksjon) av individuelle lag (ned til 5 mm) i huden. Dybden tilpasses ut fra område og individ, noe som gjør at alt fra den tykkere til den tynnere huden på kroppen kan behandles. Fordelene med behandling med RF vises hos de med akneutsatt hud, uønsket hyperpigmentering, dehydrering, telangiectasier, arr, linjer og rynker, slapp hud m.m.

Ultralyd med høy effektkonsentrasjon (HIFU) har også effekt på de ulike hudlagene, men i motsetning til RF kan HIFU generere høyere temperatur (opp til 65-70 grader C). Dette forårsaker mikrokoagulasjon av vev og tillater oss å jobbe på en dybde helt ned til 13 mm. Avhengig av hva man ønsker å behandle i huden må riktig innstilling benyttes. Dersom pasienten ønsker fettreduksjon kan høyere temperatur benyttes, og HIFU er dermed svært effektiv på nettopp denne indikasjonen. Huden i ansiktet kan derimot ikke behandles med så høy varme, så en kunnskapsrik behandler er avgjørende for et godt resultat.

Ved bruk av både RF og HIFU oppnår man gode resultater når det kommer til merproduksjon av kollagen i huden. Større effekt er synlig etter ca 3 måneder, og full effekt sees gjerne etter 6-12 måneder. Likevel vil man etter behandling med HIFU kunne se en synlig effekt umiddelbart, og etter behandling med RF, spesielt kombinert med microneedling, vil man se effekt etter ca 14 dager i form av jevnere hudoverflate.

Begge behandlingsmetodene gjør at pasienten kan oppnå bedre livskvalitet grunnet forbedret utseende av huden, og spesielt RF microneedling er en god ikke-invasiv metode for å oppnå dette målet. Behandling med HIFU er knyttet til noe flere bivirkninger og risikoer, men med riktig teknikk og opplæring av helsepersonell som utfører behandlingen, er risikoen for komplikasjoner lav.

En behandling med HIFU kan gjøres hvert 3-4 år. Med RF microneedling kan man behandle pasientene en gang hver 3. uke 3 ganger, og deretter må pasientene vente i 2 år før behandlingen kan gjentas. Dette for å unngå at man skader hudcellene ukontrollert. Behandling med RF alene kan derimot utføres oftere da huden ikke punkteres fysisk under denne behandlingen.

Kombinasjonen av begge behandlingene resulterer i økt volum hvor man gjenoppretter et ungdommelig utseende. Både HIFU og RF microneedling kan gjennomføres rundt øyeområdet helt frem til orbitakanten.

RF microneedling egner seg spesielt bra til behandling av strekkmerker og arr, særlig aknearr. Etter behandling kan man se spor av nålene i 2-3 dager før de forsvinner.

HIFU er først og fremst designet for å behandle ansikt og dobbelhake, men  på grunn av innstillingene som lar oss justere både temperatur og dybde, egner den seg svært godt til å behandle slapp hud på lår, armer og mage, eksempelvis etter graviditet. Huden forblir intakt men det kan oppstå rødme etter behandling.

Den økende populariteten til disse behandlingsmetodene ser ikke ut til å avta, men heller fortsette på grunn av resultatet som oppnås og den korte nedetiden i etterkant.

Relatert innhold

Relatert innhold

KORNEOTERAPI RSP

KORNEOTERAPI RSP

I 1964 oppdaget den amerikanske dermatologen Dr. Albert Kligman for første gang den fundamentale...

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.