Hvordan ta vare på huden om sommeren? 5 prinsipper å følge

av | jul 1, 2023 | Hudbehandlinger

Sommermånedene er tiden da huden vår er spesielt eksponert for sol og høye temperaturer. For å nyte sunn og vakker hud uten å skade den om sommeren, er det verdt å følge noen enkle hudpleieprinsipper. Her er fem viktige tips som vil hjelpe deg med å ta vare på huden din om sommeren.

1. Bruk solen med fornuft

UV-stråler er en av hudens største fiender, og generelt sett for vår helse. Om sommeren merker vi dem spesielt godt. Å utsette seg for solens stråler uten tilstrekkelig beskyttelse kan føre til tidlig aldring av huden, rynker, pigmentforandringer og til og med utvikling av hudkreft.

Derfor er det viktig å beskytte huden din mot skadelig UV-stråling. Bruk solkrem med høy SPF, bruk hatt og solbriller, og unngå langvarig eksponering for solen i de varmeste timene.

2. Fuktighetsgivende for huden: Den vil også drikke!

Om sommeren kan huden vår lett bli dehydrert og miste sin naturlige fuktighet. Derfor er det ekstremt viktig å regelmessig fukte huden. Bruk fuktighetsgivende kroppskremer som hjelper deg med å opprettholde riktig fuktighetsnivå. Husk også å drikke tilstrekkelig mengde vann for å gi huden riktig hydrering innenfra. Vær oppmerksom på at når vi svetter, trenger vi dobbelt så mye væske som på mindre varme dager. Ta hensyn til dette i kostholdet ditt: drikk vann, juice, men vær også oppmerksom på hva du legger på tallerkenen.

Visste du at frukt og grønnsaker som er rike på vann, som vannmelon, agurk eller melon, også kan hjelpe til med å fukte huden? Å legge dem til kostholdet ditt om sommeren kan gi ekstra fordeler for helsen og hudens utseende.

3. Pleie innenfra – kosttilskudd for god hud

Ikke glem at sunn hud begynner innenfra. Om sommeren er det verdt å ta vare på tilstrekkelig kosttilskudd som støtter hudens helse. Noen ganger er det vanskelig å gi kroppen alle nødvendige næringsstoffer bare gjennom kostholdet. Derfor kan det være verdt å vurdere kosttilskudd som inneholder vitaminene A, C og E, som har en positiv effekt på hudens tilstand.

Ifølge studier utført av American Academy of Dermatology kan tilskudd av vitamin C og E bidra til å beskytte huden mot skadelige UV-stråler. Regelmessig bruk av kosttilskudd kombinert med solbeskyttelse kan betydelig forbedre hudens tilstand om sommeren.

Hvis du opplever overdreven hårtap og skjøre negler, kan det være verdt å vurdere tilskudd av biotin og silisium. Regelmessig bruk av disse stoffene forbedrer betydelig tilstanden til huden, håret og neglene hvis deres manglende vitalitet skyldes mangel på biotin og silisium.

4. Gi huden pusterom: noen ord om sminke

Om sommeren trenger huden vår å puste, og overdreven sminke kan hindre dette. Bruk av tunge foundation, pudder og andre kosmetikkprodukter kan tette porene i huden og føre til dannelse av urenheter. Derfor er det verdt å velge lette, oljefrie formler i stedet for tung sminke. La huden din puste fritt og nyt dens naturlige glød.

5. Skånsom pleie

Sommeren er ikke den beste tiden for intensive hudpleieprosedyrer. Unngå kosmetikk med sterke eksfolierende egenskaper, spesielt de som inneholder A-vitaminsyrederivater. Sats heller på skånsom fjerning av døde hudceller hvis det er nødvendig, men det er generelt bedre å reservere mer intensive behandlinger for høst-vinterperioden.

I tillegg til fuktighetsgivende og solbeskyttende kremer, bør du bruke milde, lett skummende rensegeler. Vanlige såper kan tørke ut huden for mye. Det er også bra å unngå deodoranter og parfymer basert på alkohol (de øker følsomheten for solen). I stedet bør du velge vannbaserte toalettvann, kroppssprayer og kremdeodoranter.

Å ta vare på huden om sommeren er veldig viktig for å opprettholde et sunt utseende. Husk å beskytte deg mot UV-stråling, fukte huden regelmessig, supplere kostholdet og unngå overdreven sminke. Ved å følge disse enkle prinsippene vil du kunne glede deg over vakker og strålende hud gjennom hele sommeren!

Relatert innhold

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.