Sklerosering

Om Behandlingen

Skleroterapi, også kjent som sklerosering, er en behandlingsmetode som brukes til å fjerne sprengte blodkar eller åreknuter. Skleroterapi er en injeksjon som inneholder ett stoff som irriterer åreveggene og gjør dem klebrige. Årene trekker seg sammen, klapper sammen og ødelegges. Kroppen vil senere bryte ned ødelagte årer, som igjen vil transporteres vekk ved hjelp av mikrosirkulasjonen i kroppen.

Fremgangsmåten for skleroterapi er relativt enkel. Pasienten vil først gjennomgå en grundig medisinsk undersøkelse for å fastslå om skleroterapi er egnet for dem. Deretter vil legen injisere en spesiell skleroserende løsning direkte inn i blodkaret ved hjelp av en fin nål. Dette vil føre til at veggene i blodåren kleber seg sammen og gradvis forsvinner.

Indikasjoner for skleroterapi inkluderer utvidede blodkar i beina, kjent som åreknuter, telangiektasier eller spiderårer, samt hemangiomer og lymfangiomer. Kontraindikasjoner inkluderer graviditet, blodpropp eller betennelse i det aktuelle området, samt en historie med allergi mot skleroserende løsninger.

Effektene av skleroterapi kan variere fra person til person, men vanligvis vil de fleste oppleve reduksjon eller fullstendig eliminering av de behandlede blodkarene. Det er vanlig med 1-3 behandlinger avhengig av hvor hardt angrepet man er. Når de største årene er behandlet, vil det i visse tilfeller være behov for å behandle de minste årene med laser. Du må ha på støttestrømper umiddelbart etter behandlingen. Disse bør du ha på de første 24-48 timene etter behandlingen og siden på dagtid i 14 dager.

Gjør det vondt å få skleroterapi?

Pasienter kan oppleve litt ubehag når nålen settes inn, men selve prosedyren er vanligvis ikke smertefull.

Hvor lang tid tar det å se resultater?

Det kan ta flere uker eller måneder for å se resultater, og noen pasienter vil trenge flere behandlinger for å oppnå ønsket resultat.

Er det noen bivirkninger av skleroterapi?

Noen pasienter kan oppleve midlertidig rødhet, hevelse eller kløe i det behandlede området, men dette går vanligvis over innen noen dager.

Skleroterapi kan være en effektiv behandling for å fjerne sprengte blodkar eller åreknuter. Det er imidlertid viktig å snakke med en kvalifisert medisinsk fagperson før du bestemmer deg for å gjennomgå prosedyren for å sikre at det er egnet for deg.

Konsultasjon

Vi ønsker å informere om at i henhold til Lov om kontroll med markedsføring og avtalevilkår og Lov om helsepersonell, kan vi ikke annonsere medisinske prosedyrer eller dele før- og etterbilder på våre sosiale medier og nettsider. Dette skyldes regjeringens ønske om å redusere det fysiske presset på barn og unge.

Bilder av effektene kan sees under konsultasjonen. Konsultasjonen er obligatorisk hvis du kommer til klinikken vår for første gang. Aldersgrensen for å få behandling er etter loven 18 år.

Les mer om stoffet vi bruker:
https://www.felleskatalogen.no/medisin/internsok?sokord=aethoxysklerol

Priser

1 skleroterapibehandling varer i omtrent 60 minutter og koster 1800 kr.

Blogg

Hva kundene sier om Dermamedica

Kontakt oss

OSLO

+47 418 51 208

Bygdøy allé 60 B, 0265 Oslo »

Mandag – Fredag kl. 10-19

Lørdag kl. 11-17

SANDVIKA

+47 919 17 535

Rådmann Halmrasts vei 10, under etg, 1337 Sandvika »

Mandag – Tirsdag kl. 11-19

Onsdag kl. 10-18

Torsdag – Fredag kl. 11-19

våre partnere

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.