SE VÅR NETTBUTIKK

Den nyeste teknologien !!! ❤️ INNARI HTP 4 in 1  ikke-invasivt ansiktsløft

abonner på vårt nyhetsbrev og få 10% rabatt

Vinterens hudpleie – fakta og myter

av | des 1, 2023 | Kosmetikk

Om vinteren kan huden vår reagere. Kulde, vind, tørr og varm luft fra varmeovner, samt temperatursvingninger, setter preg på huden vår. Da dukker spørsmålet opp – hvordan skal vi egentlig ta vare på huden vår på denne tiden av året? Skal vi bruke fuktighetskrem eller heller en mer fettholdig krem? Hva bør man bruke på hud som har en tendens til å bli rød? Hvordan bør man handle og hva bør man bruke når huden allerede er irritert og tørr? Det er mange myter knyttet til vinterpleie. Vi har forsøkt å avkrefte dem og peke på noen av de viktigste faktaene knyttet til vinterpleie.

Behov for regenerering og næring – FAKTA

Uansett alder og hudtype trenger huden vår vinterstid nærende og regenererende pleie. Hvis lipidlaget allerede er skadet, trenger vi absolutt produkter med slike egenskaper. Vi må beskytte huden ordentlig for å holde den i god stand og spare tid på å gjenopprette balansen før de første vårstrålene.

Rens ansiktet uten å tørke ut – FAKTA

Rensing virker å være den enkleste delen av hudpleien. Valg av den beste renseproduktet for vår hud kan imidlertid være vanskelig. Det vanligste problemet er å bruke rengjøringsprodukter som skader hudens hydrolipidiske lag, noe som ofte resulterer i tørrhet og irritasjon. Hud i slike tilstander takler ikke ekstremvær bra. Den klarer ikke å forsvare seg, noe som merkes umiddelbart. Velg derfor produkter som ikke inneholder potensielt irriterende rengjøringsmidler og alkohol.

Kremer med solbeskyttelse bare om sommeren – MYTE

Uavhengig av årstid er vi utsatt for stråling i omtrent samme grad, til tross for hva man skulle tro. Stråling er direkte årsak til uopprettelige, ofte alvorlige endringer i huden. Den ødelegger viktige proteiner i huden, forårsaker pigmentering og utvidelse av blodkar. Vi snakker om UV-stråling, men også stråling fra lamper, TV-er, datamaskiner og telefoner. Hvis vi ønsker å beskytte huden vår best mulig og ønsker at den skal se ung ut så lenge som mulig, bør solkrem behandles som et daglig nødvendighet.

Regelmessige peelinger er nødvendige – FAKTA

Peeling bør gjøres uavhengig av årstid eller værforhold. Det som kan endre seg er bare typen eller hyppigheten av peeling, men kontrollert eksfoliering av huden i seg selv er veldig nødvendig. I vinterperioden kan man tillate seg kraftigere peelinger med bruk av syrer, ikke bare i kliniske settinger.

Rødme er et tegn på helse – MYTE

Tidligere ble det sagt at rødme på kinnene gir sjarm og er et tegn på god helse. Dessverre har verken det ene eller det andre noe med virkeligheten å gjøre. Hvis rødhet i ansiktet oppstår regelmessig, kan det resultere i permanente skader på blodkar. Ekstreme værforhold og plutselige temperaturforandringer kan føre til skjørhet i blodårene, utvikling av teleangiektasier og tilbakevendende rødhet. Manglende beskyttelse som styrker og forebygger slike endringer i huden øker risikoen for utvikling av rosacea, som vanligvis fører til mange problemer.

Beskyttelse av leppene er viktig – FAKTA

Sprekker, forkjølelsessår, aftøse sår, tørrhet, flising og sprekker – for leppehuden er dette en ekte utfordring. Om vinteren er de veldig utsatt for alle disse plagene. Dette området har ingen svettekjertler eller talgkjertler, noe som gjør at det ikke har noen naturlig beskyttende barriere. Vi må gi det selv. Husk å alltid ha med deg en balsam eller en pleiende leppepomade som gir konstant beskyttelse og fuktighet.

En varm bad vil gjøre oss godt – MYTE

Når temperaturen utenfor er veldig lav, og vi prøver alle mulige måter å varme oss etter en kald spasertur, tenker vi på et langt, varmt bad. Dessverre er ikke det som er behagelig for sjelen, alltid det beste for huden. Hyppige varme bad fører vanligvis til tørrhet og deretter irritasjon i huden. Hvis vi likevel har vanskelig for å avstå fra dem, bør vi beskytte huden vår etter hvert bad for å minimere risikoen for tørrhet.

Håndpleie er viktig – FAKTA

Huden på hendene er ekstremt delikat og trenger spesiell behandling. Den er spesielt utsatt for frostskader, dehydrering og sprekker, noe som kan være veldig irriterende og til og med smertefullt. I denne spesielle perioden bør vi ikke skille oss fra hansker eller håndkrem. Bruk krem flere ganger om dagen, etter hver håndvask og spesielt om natten.

Nei til fuktighet, ja til fett – MYTE

Noen ganger hører vi teorien om at vi ikke bør bruke fuktighetskrem om vinteren. Dette ville komme av at vannet i dem fryser på hudens overflate ved lave temperaturer. Vann er også til stede i sammensetningen av fete og halvfete kremer, og på samme måte som i det første tilfellet, utgjør ikke dette noen fare for huden.

Sannheten er at vann fordamper bare noen få minutter etter påføring av kremen på huden, og dens tilstedeværelse i kosmetikk har ingen negative konsekvenser. Så la oss fukte huden, for det er grunnlaget for å holde den i god stand, uansett vær.

Takket være riktig pleie vil ikke lave temperaturer, snø eller vind skremme oss så mye, og huden trenger ikke nødvendigvis å føle effektene av dem. Det er viktig å velge produkter som passer til hudens behov og tilstand, og å forberede seg godt til planlagte vinteraktiviteter.

Relatert innhold

KORNEOTERAPI RSP

KORNEOTERAPI RSP

I 1964 oppdaget den amerikanske dermatologen Dr. Albert Kligman for første gang den fundamentale...

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.